Doe mee

Alleen samen met jullie wordt het een fantastisch spektakel.

Drie dagen plezier

Voor heel Blixembosch.

Nieuws

Lees meer over Familiespektakel Blixembosch.

  • Aftellen naar de BlixemQuizzz

    Aftellen naar de BlixemQuizzz

    Nog een paar avonden/nachtjes om te oefenen. Vrijdag 1 juni de eerste BlixemQuizzz in het VTA.
    Vorm een team met slimme koppen, schrijf je in en doe mee!


  • Oefenen voor de BlixemQuizzz

    Oefenen voor de BlixemQuizzz

    Op 1 juni is het zover, de BlixemQuizzz in het VTA. Om je bekend te maken met onze eigen pubquiz en alvast te oefenen met het soort vragen dat voorbij gaat komen, stellen we elke dag een vraag op onze Familiespektakel Blixembosch Facebook pagina. Kom langs en doe mee. En als je dan toch in de buurt bent, 'Like' dan even onze pagina ;-)


  • Update Familiespektakel 2012

    Update Familiespektakel 2012


    In een eerdere editie van de Blixemflitsen! (en hier op de site, op naar de 21e versie) hebben wij onze zorgen omtrent het Familiespektakel met jullie willen delen en hebben we een aantal punten op papier gezet om aan te geven wat de ontwikkelingen waren. Die waren niet helemaal positief en daarom hebben we ook aangegeven het een en ander te willen veranderen.

    Inmiddels zijn we 2 maanden verder en hebben intussen natuurlijk niet stil gezeten. Alle knelpunten zijn meerdere malen doorlicht, omgedraaid nogmaals uitgebreid besproken om dan weer verworpen te worden. Al bij al lijken de besprekingen erg constructief en putten we daar steeds weer nieuwe energie uit om de onderwerpen opnieuw op te pakken en te kijken hoe we ons feestje nieuw leven kunnen inblazen.

    We hebben het programma in grove lijnen de oude opzet aangehouden maar wel geprobeerd de invulling ervan te vernieuwen.
    • We starten zoals altijd vrijdagavond om 18:00 met de minidisco voor de allerkleinsten. De jeugddisco komt echter te vervallen. Die wordt vervangen door de Blixemquizz waar wij in teams strijden om te kunnen bepalen wie de slimste van de wijk zijn. 
    • De zaterdag ondergaat nagenoeg geen veranderingen – hij zal zoals altijd bestaan uit de zeskamp (wel in afgeslankte vorm – minder teams, minder spellen) en ‘s avonds natuurlijk het feest onder het motto Rondje Europa begeleid door dezelfde band als afgelopen jaar – XQSME.
    • Wat betreft de zondag zijn we er nog niet helemaal erover uit. Wij hebben wel al besloten de wildgroei van de speelgoedmarkt een beetje te willen sturen. Wij willen een aantal plaatsen ter beschikking stellen – zo dicht mogelijk bij de tent om het opruimen op zondag middag makkelijker te maken. De markt eindigt rond 12 -12.30 uur en rond deze tijd zullen de pannenkoekenbakkers iedereen verzorgen van een lekkere flens. Hierna zullen weer diverse optredens plaats vinden over diens aard wij nog niet helemaal uit zijn. Wellicht gaan zich verschillende groepen presenteren door workshops – zoals de TAG, diverse dansgroepen uit de wijk etc. etc.
    Zoals jullie zien is er nog veel werk aan de winkel maar wij hebben er weer zin in om voor onze wijk een geslaagd weekend te organiseren en uiteraard hopen wij dat jullie talrijk zullen verschijnen om zo waardering te tonen voor alle vrijwilligers die dit jaarlijkse evenement mogelijk maken.

    Natuurlijk willen we hier ook van de gelegenheid gebruik maken en jullie oproepen ook een steentje bij te dragen aan het slagen van “Ons Feest”. Jullie kunnen je als vrijwilliger aanmelden via onze website.
  • BlixemQuizzz

    BlixemQuizzz

    Zoals al eerder vermeld willen we een heuse Pubquiz tijdens het Familiespektakel in Blixembosch gaan organiseren.

    Na rondvraag bleek dat er een aantal wijkbewoners regelmatig mee doet aan een pubquiz in een van de caf̩s in de stad. Omdat zij hier erg enthousiast over vertelden, zijn een aantal leden van de Familiespektakel organisatie eens gaan kijken hoe het er daar aan toe gaat. Natuurlijk hebben ze ook meegedaan. Omdat zij Рondanks de lage eindscore - erg enthousiast terug kwamen, willen we nu eens gaan kijken of een pubquiz ook een succes kan zijn tijdens het Familiespektakel.
    Dit willen we gaan testen op vrijdag 1 juni aanstaande in het VTA gebouw.

    Het principe is heel eenvoudig, je stelt een team samen van maximaal 5 personen en bedenkt een leuke teamnaam.
    Er is een quizmaster die vragen stelt waarvan je de antwoorden invult. Na elke ronde lever je formulier met antwoorden in en deze worden nagekeken. De rondes bestaan uit een fotoronde, een muziekronde en verder zijn er rondes met vragen die op alles betrekking kunnen hebben.
    Vragen die gaan over geschiedenis, entertainment en van aardrijkskunde tot algemene ontwikkeling. Kortom voor iedereen zitten er wel vragen bij waarmee je kan scoren. En dit alles onder het genot van een drankje in een gezellige sfeer voor maar 5 Euro per team.

    Dus waar wacht je op: Stel een team samen, bedenk een leuke teamnaam en schrijf je via het formulier uit de Blixemflitsen! en dan gaan we 1 juni gezellig BlixemQuizzzen!

    De eerste ronde van de BlixemQuizzz start om 20.30 dus zorg dat je voor die tijd (om 20:00) een plaats hebt gevonden met je team.

    Welk team zal zich uiteindelijk het slimste van Blixembosch mogen noemen?
  • Aanmelden als vrijwilliger

    Aanmelden als vrijwilliger

    Een Familiespektakel kan niet draaien zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Elk jaar kunnen we gelukkig weer een beroep doen op collega wijkbewoners die samen met ons de handen uit de mouwen steken. Sommigen doen dit al sinds het begin, al 20 jaar dus! Gelukkig doen ook elk jaar weer nieuwe enthousiastelingen mee. 
    Interesse om in 2012 mee te draaien in het Familiespektakel van Blixembosch? Geef je dan op middels het Vrijwilligers inschrijfformulier waarop je direct je voorkeur aan kunt geven.

    Doe mee en maak samen van het 21e Familiespektakel een succes!
  • LOCATIE

    Waar kun je ons vinden?

    Familiespektakel Blixembosch

    • Straat :Granaat
    • Stad :Eindhoven